BARCELONA

Treball investiga les subcontractacions a la campanya de la fruita


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



ACN | BARCELONA

09/08/2017

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies està investigant possibles "irregularitats" o actuacions "abusives" per part d'empreses de treball temporal (ETT) o empreses de serveis que subcontracten a empreses agràries treballadors per a la campanya de la fruita. El secretari general de Treball, Josep Ginesta, ha explicat en una entrevista a l’ACN que l'actuació s'ha iniciat arran de denúncies rebudes, en què s'acusa a empreses d'aquesta tipologia d'actuar "sota el paraigua d'aparent legalitat i no respectar les normes de subcontractació" per dotar de personal el sector fructícola.

D'altra banda, Ginesta ha remarcat que, fins la moment, des de Treball "no s'han detectat molts incompliments" laborals per part dels empresaris agraris en l'actual campanya de la fruita, els quals se situarien un en volum similar a campanyes anteriors. Aquests se centren en la presència d'algun treballador irregular o en qüestions relacionades amb les jornades laborals.

Els sindicats UGT i CCOO, a més de la CUP de Lleida, porten denunciant aquesta campanya l'actuació d'empreses de serveis i ETTs que subcontracten temporers per a la campanya de la fruita, tant pel que fa a les condicions laborals que els ofereixen com per no donar-los allotjament.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>