TORTOSA

Traslladen a Barcelona el terrorista detingut que va sobreviure a l’explosió de la casa d'Alcanar Platja


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno / ACN / Albert Pascual | TORTOSA

21/08/2017

Els Mossos d’Esquadra han traslladat aquest dilluns a Barcelona a Mohamed Houli Chemlal, el terrorista que va resultar ferit greu la nit de dimecres en l’explosió de la casa d’Alcanar Platja, i que es mantenia detingut a la comissaria de Tortosa. Aquesta passada nit, el jove s’ha trobat malament i l’han visitat a l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta. Per aquest motiu, Houli Chemlal ha sortit del centre hospitalari en una ambulància en direcció a la caserna de la Guàrdia Civil de Sant Andreu, a Barcelona. Des d'allà, serà enviat cap a l'Audiència Nacional, a Madrid. El trasllat s’ha iniciat cap dos quarts i cinc d’onze d’aquest dilluns, enmig d’una forta presència d’agents dels Mossos d’Esquadra. El noi, que té 20 anys, amb passaport espanyol i nascut a Melilla, va ser detingut dijous després que la policia el relacionés amb els atemptats de Barcelona i Cambrils.

D’altra banda, les tasques de desenrunament al xalet d'Alcanar Platja s’han reprès aquest dilluns, després que diumenge es continuessin fent detonacions controlades a la finca. Diumenge a la tarda, el transport funerari judicial va desplaçar-se fins a la urbanització Montecarlo. En els treballs entre la runa, on es van localitzar unes 120 bombones de butà, s'han trobat també restes biològiques d'almenys dues persones diferents. Segons diferents informacions, els Mossos no descarten que una d’aquestes restes mortals corresponguin a l’imam de Ripoll, que es considera el cervell del grup terrorista. Abdelbaki Es Satty es troba desaparegut des de dimarts.

Aquesta nit l’han passat fora de casa set veïns desallotjats, de tres cases diferents, pròximes al xalet on es van registrar les explosions. Mentre casa seua no sigui segura, l’Ajuntament d’Alcanar els proporciona allotjament –en apartaments o bungalous d'un càmping de la zona-, i també menjar, i tot allò que necessitin, com ara roba, tovalloles o material d'higiene personal.

I és que aquests set veïns són els que tenen la casa amb més afectacions a causa de les explosions registrades al xalet, on es calcula que els terroristes havien estat preparant els atemptats des de feia més de sis mesos. De fet, aquests veïns fins ara no havien pogut accedir en cap moment al seu domicili personalment per recollir documentació o medicaments. Els Mossos han garantit la seguretat de les cases mentre els agents continuïn treballant davant la por dels propietaris que algú pogués entrar a robar al seu habitatge aprofitant els desperfectes en finestres.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>