TORTOSA

Tortosa presenta el projecte Pagesia Jove: Treball i Territori


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailIrene López | TORTOSA

30/12/2016

L’Ajuntament de Tortosa ha presentat aquest dijous el projecte Pagesia Jove: Treball i Territori que té com a objectiu formar a una vintena de joves entre 16 i 29 anys, que es trobin en una situació de desocupació per motius diversos, en el sector de la pagesia i l’agricultura sostenible.

El projecte, que tindrà una durada d’un any, ha estat impulsat per part del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i ha comptat amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa, el Consell Comarcal del Baix Ebre, UGT Terres de l’Ebre, IDFO, Grup Espai Blanquerna i el COPATE.

A l’acte ha assistit l’alcalde de Tortosa, Ferran Bel, acompanyat de la resta d’actors institucionals participants en el projecte, que han presentat els detalls de l’actuació.

Bel ha explicat que “aquest projecte s’emmarca en el Projecte d’Intervenció Comunitària Intercultural que l’Obra Social “La Caixa” està duent a terme a Tortosa amb la gestió conjunta de l’entitat ACISI”. Bel ha exposat que “un dels nostres objectius era el d’actuar en aquest àmbit a les Terres de l’Ebre perquè és un sector que presenta una importància relativa per al conjunt de la nostra economia”.

En relació a la finalitat del programa, ha destacat que “és un programa que tindrà diferents àmbits d’actuació i formació” i que “es faran diferents cursos formatius com el d’auxiliar de magatzem, el de riscos laborals, el de productes fitosanitaris o el de manipulador d’aliments, entre d’altres”.

El projecte ha estat finançat íntegrament pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies partint d’un pressupost de 182.000 euros. Aquest pressupost s’engloba dintre dels Projectes Singulars de la Generalitat de Catalunya que suposen el finançament de projectes que abordin la inserció laboral de joves inscrits al registre de Garantia Juvenil.

Finalment, Bel ha explicat que “l’Ajuntament de Tortosa lidera i coordina el projecte i compartirà la responsabilitat amb la resta d’entitats si tot va bé” i ha aprofitat per “fer una crida a aquells joves que es trobin en aquestes situacions perquè valorin les possibilitats del projecte i puguin contribuir a que l’àmbit de la pagesia tingui present i pugui tenir futur”.

D’altra banda, la directora territorial de Treball, Afers Socials i Famílies, Rosanna Fatsini, ha destacat que “aquesta línia de subvencions públiques permet que la sol·licitud sigui agrupada, de manera que les diferents entitats treballin conjuntament en les accions del programa i aportin la seva expertesa”.

Ha recordat també que “aquells joves que estiguin interessats en el programa podran inscriure’s al CFO o a la UGT” i que “els 20 joves participants del projecte rebran una mena d’incentiu de 150 euros al mes perquè tinguin continuïtat amb el programa”.

El president del COPATE, Francesc Gas, ha explicat que “el COPATE participa en el projecte impartint un curset de formació en agricultura sostenible de 300 hores, a més de cedir les nostres instal·lacions” i que “és tot un èxit que es pugui accedir al món laboral en un ofici que té un camp molt important a les Terres de l’Ebre”.

Des de la UGT Terres de l’Ebre, el seu secretari general, Valentí Marín, ha dit que “nosaltres ens centrarem en la formació dels joves en el camp dels productes fitosanitaris i en les noves tecnologies que és el més essencial avui en dia en el món de la pagesia” i que “les tutories es faran des de la mateixa UGT, o bé des del Viver d’Empreses.

El projecte es durà a terme al llarg del 2017 i tindrà una durada total de 700 hores formatives en l’àmbit de l’agricultura sostenible i de l’especialització en el sector agroalimentari. A més, impulsarà un itinerari personalitzat per a cadascun dels vint joves participants. Des del mateix Departament de la Generalitat de Catalunya ja es planteja la possibilitat que hi hagi una segona convocatòria de cara a l’any vinent.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>