TORTOSA

Tortosa ja té un grup per sortir a caminar els malalts de càncer


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

30/01/2018

La Lliga contra el Càncer ha posat en funcionament una nova activitat destinada a persones afectades per la malaltia a Tortosa. Es tracta del grup ‘Camina a diari’, una iniciativa per fomentar l’exercici físic durant els tractaments oncològics, però també després de la seua finalització. La psiconcòloga Beatriz Rubio ha explicat que aquest tipus de grups ja funcionen a Reus i Tarragona, i ha destacat la importància de fer aquestes activitats vinculades als grups d’ajuda mútua (GAM). Sobretot, perquè fer exercici és important per tenir una salut física i mental adequada durant els tractaments.

En el cas de Tortosa, el punt de trobada és el carrer de la Rosa, davant del conservatori de música, a partir de les 11.30 hores. El grup fa caminades de dilluns a dijous, amb circuits senzills que tenen una durada d’entre 45 i 60 minuts, dirigits per professionals sanitaris i de l’educació física i de l’esport. Així ho ha explicat la coordinadora del grup, Maria Jesús Domingo.

Una pacient que ja participa en aquest grup és Montse Aixendri, operada de càncer de mama fa pocs dies, el 12 de gener passat. A banda, com a voluntària també s’ha implicat en la realització de coixins per a les dones operades

El delegat de la Lliga contra el Càncer a Tortosa, Francesc Vallespí, ha recordat que hi ha grups d’ajuda mútua a Tortosa, Amposta, la Sénia, Deltebre i Móra la Nova. En el cas de Tortosa, es reuneix el primer dimarts de cada mes al centre cívic de Ferreries, a partir de les cinc de la tarda. A banda, preparen altres activitats relacionades amb els grups, com ara la natació o el ioga.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>