TORTOSA

Tortosa interpreta els ponts de la ciutat explicant la seua història en plafons turístics


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



ACN | TORTOSA

16/04/2018

Tortosa interpreta els ponts de la ciutat tot recollint la seua història, les anècdotes i els trets arquitectònics i tècnics principals en plafons turístics instal·lats al Pont del Tren, al Pont de l'Estat i on es trobava l'antic Pont de la Cinta. La iniciativa, impulsada des de la regidoria de Turisme, vol donar a conèixer així tot allò que ha marcat el pas del temps a la ciutat i que ja forma part del paisatge urbà de Tortosa.

Els plafons inclouen informació en quatre idiomes, a més d'imatges d'arxiu que mostren l'estat dels ponts en els diferents períodes de la seua història. L'alcaldessa, Meritxell Roigé, considera que aquesta iniciativa permetrà que els veïns puguen descobrir "una part de la seua història que potser desconeix", a més de l'interès que puguen tenir per a turistes, estudiosos i historiadors.

Els tres plafons porten per títol 'Ponts de Tortosa: Construcció- Destrucció-Reconstrucció'. El primer està col·locat al costat del pont del Tren, prop de la rampa d'accés al pont a la banda de Ferreries. El segon plafó es troba a la banda de Tortosa, prop del pont de l'Estat recentment rehabilitat, i el tercer dels plafons està instal·lat al costat del restaurant Xapla, també a la banda de Ferreries, prop de la nova senyal turística de la Catedral.

Roigé també ha destacat la importància commemorativa de la iniciativa quan fa 80 anys dels bombardejos a Tortosa durant la Guerra Civil, quan els ponts que unien les dos bandes de la ciutat van ser objectiu principal d'atacs aeris.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>