TORTOSA

Tortosa incorpora al fons artístic de l’Ajuntament una obra de l’artista Dèlia Boix


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

25/01/2018

La família de l'artista Dèlia Boix, qui va morir a Tortosa l’any passat, ha lliurat a l'Ajuntament una de les seves obres amb la voluntat que entri a formar part del fons patrimonial artístic del consistori. Es tracta d'un gravat a l'aiguafort del Portal del Romeu, que les dues filles de la pintora han donat formalment al municipi. La voluntat de la família de Dèlia Boix era que una de les seves obres pogués ingressar en la col·lecció pictòrica de la ciutat per tal que en pugui gaudir tota la ciutadania. La filla de l'artista, Dèlia Andreu ha explicat que la seva mare era una artista de vocació, constant en l'aprenentatge i en perfeccionar-se, en experimentar procediments, materials i textures.

L'alcalde de Tortosa, Ferran Bel, ha agraït la donació pel gest en si mateix i pel seu valor artístic, i ha recordat la vàlua professional i la dilatada trajectòria de l'autora. L’obra quedarà exposada a la primera planta de l’edifici consistorial.

Bel també ha avançat que abans que acabi el mandat es realitzarà el projecte d’ampliació del Museu de Tortosa, i que un dels pavellons es podria destinar a exposar algunes de les obres de la pinacoteca municipal.

Graduada en Arts Aplicades en l'especialitat de Gravat a l'Escola d'Arts Aplicades i Oficis Artístics de Barcelona, Dèlia Boix va aprendre l'especialitat de gravat i dibuix amb Benet Espuny i amb Roberto Escoda. Al llarg de la seva vida va fer nombroses exposicions individuals i va participar en més d'un centenar de col·lectives. Va impartir classes de dibuix, gravat i pintura, i va rebre diversos premis de caràcter internacional.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>