TIVISSA

Tivissa podrà cobrar l’impost per instal·lacions de transport d'energies


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailSIlvia Alarcón/ACN | TIVISSA

05/07/2017

L’Ajuntament de Tivissa ha guanyat el contenciós administratiu que Red Elèctrica de Espanya va presentar al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra la taxa per instal·lacions de transport d’energies elèctrica, gas, aigua i hidrocarburs a les empreses Gas Natural, Enagás i Red Eléctrica de Espanya.

L’Ajuntament va crear aquesta taxa per corregir el perjudici per la instal·lació de les línies elèctriques de mitja i alta tensió i gasoductes a finals dels anys 70, que sumen prop de 20 quilòmetres en terme municipal.

Aprovada l’any 2015, Enagás es va mostrar disposada a pagar però les altres dos companyies van presentar recursos contenciosos contra l’impost. Ara, el Tribunal ha fallat en favor del consistori i Red Elèctrica disposa del termini d’un mes per presentar un recurs de cassació al Tribunal Suprem. Però l’alcalde de Tivissa, Jordi Jardí, ha recordat que existeix jurisprudència en diverses sentències on s’avalen ordenances fiscals similars. És el cas d’ajuntaments com el d’Arteixo, a la Coruña, Serradilla a Càceres i Villalcampo a Zamora.

Jardí també ha explicat que la sentència és un ‘precedent històric’ a Catalunya. Segons Jardí Ningú havia aconseguit guanyar una sentència per aquesta casuística. Tenim satisfacció absoluta perquè salvaguardem els drets dels nostres veïns i tindrem ingressos atípics i de més per destinar a buscar el benestar de les famílies que viuen i estan empadronades al nostre municipi", ha afegit l'alcalde. L’Ajuntament espera tenir la sentència ferma i favorable abans d’acabar l’any per poder reclamar la taxa, que suposarà una recaptació de 130.000 euros anuals. Amb criteris de prudència, l'Ajuntament de Tivissa no va liquidar ni incloure en el pressupost de 2016 i 2017 aquesta taxa. "No s'ha consignat l'ingrés i, per tant, no s'ha gastat", ha apuntat Jardí.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tots contra Catalunya

Anton Monner
HISTORIADOR I CRONISTA DE GANDESA

Polítics de foto. I els carrers?

Dayana Santiago
REGIDORA DE LA CUP DE DELTEBRE

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>