ASCÓ

Sorpresa a Ascó pel tancament definitiu de Santa Maria de Garonya


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



G.M. | ASCÓ

08/08/2017

La decisió del govern espanyol de tancar definitivament la central nuclear de Santa Maria de Garonya, a Burgos, ha agafat per sorpresa el govern municipal d’Ascó. Sobretot, perquè s’ha pres sense tenir a punt un pla de desenvolupament alternatiu al territori afectat. La mesura arriba sis mesos després que el Consell de Seguretat Nuclear (CSN) emetés un informe favorable a la renovació de l’autorització d’explotació, sense una data de determinada. Però el govern estatal argumenta que no hi ha consens polític per a la reobertura de la central, i que hi ha discrepàncies entre Iberdrola i Endesa, accionistes de la nuclear que més anys ha operat a Espanya.

Josep Maria Buixeda ha fet aquestes declaracions a Vídeo Ascó Televisió. L’alcalde també ha recordat que, durant el període d’al·legacions, l’Associació de Municipis en Àrees de Centrals Nuclears (AMAC) va afirmar que estaven d’acord amb la reobertura de la central si es respectaven una sèrie de condicions i mesures de seguretat, com la celebració d’un simulacre.

En aquest sentit, Buixeda ha apuntat que l’oposició del PNB, que dóna suport parlamentari al govern del PP, ha pogut influir en la decisió del govern de l’Estat.

L’alcalde d’Ascó ha avançat que ja s’han posat en contacte amb el secretari d’estat d’Energia, i també amb tots els grups als Congrés dels Diputats. Segons Buixeda, l’objectiu és que els tancaments de les nuclears vagin acompanyats d’un pla de desenvolupament per als territoris afectats.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Oposició contundent sí, irresponsable no

Enric Roig
PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

Enfilem el camí cap a la Mancomunitat de l'Ebre

Xavier Faura
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>