TORTOSA

Salut tracta una desena de casos de tuberculosi a l’Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

19/03/2018

El proper 24 de març se celebra el Dia Mundial de la Tuberculosi, una malaltia infecciosa comuna i sovint mortal, causada per micobacteris. Tot i que puga semblar una malaltia d’una altra època, la realitat és que el 80% de la població de molts països africans i asiàtics donen positiu en les proves de la tuberculina. De fet, es diu que és la segona malaltia infecciosa més estesa al món, darrera del VIH/SIDA. Per tant, es calcula que un terç de la població actual del món està infectada amb el bacteri de la tuberculosi, i que cada segon és infectada una nova persona. Amb tot, en la majoria d'aquests casos la malaltia no es desenvoluparà completament, ja que les infeccions de tuberculosi sense símptomes i latents són les més habituals.

Només una de cada deu infeccions latents progressa finalment a la malaltia activa. A més, si no es rep tractament, pot arribar a provocar la mort de més de la meitat de les víctimes. El doctor Josep Rebull, metge de la unitat de Medicina Preventiva de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta, ha recordat que la tuberculosi s'encomana per via aèria, sobretot quan les persones infectades tossen o esternuden en un ambient tancat. Rebull també ha explicat que al territori es tracten una desena de casos de tuberculosi.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>