MÓRA D'EBRE

Salut crearà una empresa pública per gestionar l’Hospital de Móra d’Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailCinta Bonet | MÓRA D'EBRE

06/07/2017

Salut Terres de l’Ebre serà la nova empresa pública que gestionarà l’Hospital Comarcal de Móra d’Ebre a partir de l’abril de 2018, un cop acabi l’actual concessió a Gecohsa. Així ho va anunciar aquest dimecres a la tarda el conseller de Salut, Antoni Comín, després de visitar el centre hospitalari. De fet, el conseller va avançar que des del CatSalut es crearan empreses 100% públiques a cadascun dels territoris de Catalunya que s’encarregaran de la gestió sanitària dels centres assistencials que ho reclamin en coordinació amb l'Institut Català de la Salut (ICS).

El conseller de Salut ha defensat que aquesta ha estat l'alternativa “més adequada” i “preferida” pel territori, per “blindar l'arrelament territorial” del centre de Móra d'Ebre. Comín també ha obert la porta que la nova empresa s'encarregui també de l'Hospital d'Amposta i altres centres sanitaris de Tortosa, actualment de titularitat municipal.

Comín ha apuntat que l'ampliació es farà sempre amb "el consens" del territori i a partir de les "necessitats reconegudes" de cada regió. "Donar a conèixer que existeix aquest escenari fa que fem un favor a molts municipis a l'hora de plantejar la gestió dels seus serveis sanitaris", ha assegurat el conseller de Salut.

El conseller ha defensat que aquesta reordenació de la gestió del sistema sanitari, feta “en clau territorial”, garantirà “la proximitat i l'equitat” dels centres.

L'empresa ebrenca es crearà de zero però en altres territori, el CatSalut en té de pròpies que només hauran de modificar la seva concepció. "Són instruments concebuts per gestionar un centre en concret i ara ho seran per a tot el territori", ha assenyalat Comín.

Pel que fa als 4 milions d'euros d'inversió que es van desviar de l'Hospital morenc al Sant Joan de Reus, el conseller de Salut ha volgut ser “mesurat” però ha dit entendre que “des de Móra d'Ebre, la decisió fos viscuda com una decisió injusta”.

Comín ha assegurat que des del Departament no van poder impedir la decisió perquè no poden obligar els gestors del CatSalut a fer un ús determinat del seu romanent.

El flux assistencial de l'Hospital Comarcal de Móra d'Ebre no es modificarà i continuarà atenent l'àrea d'influència del Priorat.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>