VANDELLÒS

Saladié: ‘La CUP ja va dir que la repressió de l’Estat seria salvatge’


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | VANDELLÒS

17/11/2017

El diputat Sergi Saladié ha afirmat aquest divendres que la CUP ja va explicar públicament, abans de la declaració d’independència del 27 d’octubre, que el govern de Junts pel Sí es plantejava la convocatòria d’unes eleccions al Parlament per evitar la repressió violenta de l’Estat espanyol. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Saladié ha recordat que la CUP ja va advertir que la independència no seria fàcil, i que ja sabien que la repressió de l’Estat seria “salvatge”.

El diputat de la CUP també s’ha referit a l’autocrítica que estan fent alguns membres del PDeCAT i Esquerra sobre la declaració unilateral d’independència. Saladié ha afirmat que a la CUP estan satisfets perquè han aconseguit fer el que van dir que farien: portar el país més a prop de la independència. Però Saladié ha criticat que el govern preferís no denunciar davant del món la possible actuació agressiva de l’Estat si s’optava per defensar la República.

D’altra banda, la canareva Èrica Bel serà la número 3 de la CUP a la llista pel Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Bel ha estat membre de l’oficina tècnica parlamentària de la CUP durant aquesta legislatura, i ara liderarà la candidatura al al costat de Xavier Milian, de Reus, i Josep Mañé, del Vendrell. Saladié, ha destacat el perfil polític i la feina que pot oferir Èrica Bel al nou projecte de la CUP.

Saladié ha afirmat que la CUP es presenta en solitari perquè té molt què cal fer a partir del 22 de desembre, l’endemà de les eleccions: Consolidar els resultats de l’1 d’octubre, ratificar la independència, iniciar el procés constituent, i començar la tasca de reconeixement internacional de la nova República.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>