L'AMPOLLA

Robert Karas i Cristina Prat Dot, els més ràpids de l'Ironcat 2017

Albert Pascual | L'AMPOLLA

23/05/2017

180 triatletes van prendre la sortida de la 13a edició de l'Ironcat de l'Ampolla, Copa de les Nacions de triatló celebrada aquest dissabte.

Aquesta és la competició és antiga de la distància a la Península Ibèrica i no falta dir que ja està consolidada en el calendari de proves d'aquest esport.

El primer que van fer els prop de 200 triatletes va ser la prova de natació a la platja de l'Arquitecte, un bany per calentar els 180 kilòmetres de bicicleta i la marató que els esperava la resta del dia recorrent carreteres i camins de l'entorn del Delta de l'Ebre.

En la categoria masculina, el guanyador va ser Robert Karas, amb un temps de 08:29:54, el triatleta de Polònia va dominar des d'un inici la competició, sortint el primer de l'aigua, a la prova ciclista va seguir augmentant la diferència respecte els seus perseguidors, i això li va permetre encarar els últims 42 quilòmetres de la cursa a peu amb un còmode avantatge de més de 20 minuts respecte el segon i tercer classificat, Albert Jimenez Garces i Joan Tomàs Acosta.

En la categoria femenina, la primera en arribar a la meta va ser Cristina Prat Dot, amb un temps de 10:08:02; seguida per Trish Mellor i Silvia Marquez Garcia.

Al final, 156 triatletes van ser capaços d'arribar a la línia de meta.