AMPOSTA

Prop d'una quarantena de joves troben treball estable gràcies al programa Joves per l'Ocupació


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



A.P. | AMPOSTA

04/04/2018

Dels 90 joves d'entre 16 i 25 anys que l'any 2016 van inscriure's al programa Joves per l'Ocupació del Servei d'Ocupació de Catalunya a l'Ajuntament d'Amposta, fins a 36 continuen treballant a la feina que se'ls va oferir en el marc del programa. Això significa un 40% d'inserció laboral. Aquest percentatge s'enfila fins més del 80% si es tenen en compte els joves que van aconseguir un contracte només acabar la seua formació. I és que un cop finalitzada la formació, 75 alumnes van aconseguir feina. Unes xifres que, en paraules de l'alcalde d'Amposta, Adam Tomàs, "demostren l'èxit de la feina feta des de l'equip de l'àrea de Polítiques Actives d'Ocupació i de tots els plans que s'hi desenvolupen per a la inserció laboral, en aquest cas, dels joves".

En relació a la seua formació, 50 alumnes que no comptaven amb l'ESO van reincorporar-se a la formació reglada, i dos alumnes van poder obtenir el Graduat en ESO. Tres dels alumnes van poder superar les proves d'accés a cicles formatius de Grau mitjà. Actualment, cinc alumnes continuen els seus estudis.

"Joves per l'Ocupació" és un programa en què s'alterna la formació amb l'experiència pràctica, amb l'objectiu millorar l'ocupabilitat de les persones joves que no tenen feina, proporcionant a aquest col·lectiu la qualificació i les competències professionals necessàries perquè puguen reformular la seua trajectòria professional i, d'aquesta manera, entrar al mercat laboral amb unes mínimes garanties d'estabilitat i/o retornar al sistema educatiu.

En el marc d'aquest programa s'han portat a terme un total de 10 especialitats formatives, Perruqueria i estètica, Auxiliar de Magatzem, Aqüicultura i arts de pesca, Ramaderia, Mecànica i soldadura, Agricultura i control de plagues, Auxiliars de Jardineria, mantenidors d'edificis, activitats auxiliars de comerç i auxiliar d'indústries gràfiques, on els alumnes s'han format a nivell teòric i pràctic, i han realitzat pràctiques de l'especialitat triada per formar-se en diferents empreses del nostre territori. Cal destacar que en aquesta convocatòria han participat un total de 50 empreses.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>