TORTOSA

Popets de punt de ganxo per als prematurs del Verge de la Cinta


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

09/08/2017

La unitat neonatal de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta s’ha unit a la iniciativa solidària Noupops. Consisteix en la utilització d’uns pops fets de punt de ganxo, que acompanyen als nadons prematurs que estan a les unitats neonatals. Segons diversos estudis, aquests pops de punt de ganxo poden aportar grans beneficis als nadons prematurs, molt sensibles a tot el que els envolta. Els bebès creuen que els tentacles són el cordó umbilical, i el fet d’aferrar-se a ells els dóna tranquil·litat: els calma, milloren la seva respiració, eviten que s'arrenquin els respiradors o les sondes, i milloren nivells d'oxigen en sang.

Com que els nadons prematurs són tan sensibles, les característiques dels pops han de ser molt especifiques. Els pops tenen vuit tentacles i estan fets de punt de ganxo amb llana de cotó al 100%, i passen per un control de qualitat. No poden superar els 22 centímetres de llarg, amb els tentacles inclosos. A més, no poden dur elements com picarols o botons; s'han de poder rentar a 60 ºC, i el punt ha d'estar ben premsat. En definitiva, realitzen el seu acompanyament al nounat durant la seva estada hospitalària i també a casa, ja que quan marxen de l’hospital el pop se'ls regala.

Les encarregades de confeccionar els pops de punta de ganxo són les voluntàries de l’associació Noupops de Tarragona, una entitat sense ànim de lucre que gestiona tot el procés de l’elaboració fins a l’entrega a les unitats neonatals. La idea va néixer l’any 2013 a Dinamarca, i poc a poc, s'ha anat estenent a altres països com Polònia, Regne Unit, Alemanya, França, Bèlgica. Ara, a Espanya ja hi ha gairebé 3.000 voluntaris.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>