TORTOSA

Pau Galiana (URV): ‘Creiem que el 2018 serà millor per a l’economia de les Terres de l'Ebre’


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

20/12/2017

L’any 2018 hauria de ser millor per a l’economia del territori. Així ho creu Pau Galiana, el professor de la URV que coordina L’Índex de Clima Empresarial de les Terres de l’Ebre. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Galiana ha remarcat que el creixement econòmic hauria de ser més important que el que s’ha pogut confirmar durant els primers mesos del 2017. Segons Galiana, les enquestes que es fan semestralment als empresaris del territori són un eina molt útil de previsió per als responsables de la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV.

Al marge dels resultats de les enquestes, l’Índex de Clima Empresarial també ha constatat que la recuperació econòmica està sent molt més lenta a les Terres de l’Ebre que a la resta de Catalunya. I és que mentre el Producte Interior Brut (PIB) ha pujat un 2%, a les Terres de l’Ebre ha davallat un 1,1%.

Els empresaris enquestats pensen que aquesta situació es podria revertir amb millors comunicacions i infraestructures, i amb un millor coordinació entre els sectors públics i privats. Quant a l’impacte del procés sobiranista, el 70% deien que els havia afectat molt poc, però també pensaven que els podia afectar en el futur més immediat. Galiana ha detallat que les enquestes van fer-se a l’octubre, un mes força convuls des del punt de vista polític i social.

Amb tot, Galiana també ha matisat que, en altres edicions, L’Índex de Clima Empresarial també ha detectat una certa davallada de la producció i l’ocupació en els segons semestres de l’any, fruit de l’estacionalitat del turisme.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>