BARCELONA

Naix el col·lectiu Diàspora Ebrenca, per crear un espai de diàleg interdisciplinari fora de l'Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



G.M. | BARCELONA

18/04/2018

Aquest mes d'abril tindrà lloc el primer esdeveniment organitzat pel col·lectiu anomenat Diàspora Ebrenca, una agrupació de persones de les Terres de l'Ebre que viuen o treballen a Barcelona i que han decidit unir-se en aquesta iniciativa per generar un nou espai de diàleg des d'on establir vincles d'anada i tornada entre el territori i el principal nucli urbà del país.

L'objectiu d'aquest col·lectiu és fer xarxa, contribuir al debat i la reflexió sobre diferents temes d'actualitat i també de fons entre persones de diferents àmbits professionals que puguin oferir visions complementàries sobre temes tan diversos com la identitat, la distribució territorial, la creació artística, la política o les perspectives de gènere.

La primera de les iniciatives presentades, serà un cicle de sopars-tertúlia que porta per títol 'Cabòries i morrandes' i que s'iniciarà el pròxim 26 d'abril amb el títol 'Cruïlla o perifèria' i reflexionarà sobre com determinen les coordenades físiques la identitat i el desenvolupament d'un territori. Aquesta primera sessió comptarà amb la participació de la periodista i professora de la UAB, Amparo Moreno Sardà i de l'economista i professor de la UB, Germà Bel, tots dos estudiosos de les cartografies per fonamentar el seu pensament i la seva posició política, que, en algun moment de les seves carreres, han exercit activament.

El primer d'aquests sopars, que ja ha exhaurit les places previstes, es durà a terme a Casa Mariol, l'establiment que el celler bateà té a la ciutat de Barcelona. El segon sopar tertúlia es durà a terme al juny i comptarà amb la participació de l'il·lustrador Ignasi Blanch i l'escriptora Cinta Arasa. Al mes de setembre està previst fer el tercer i comptarà amb la participació de les diputades ebrenques Irene Fornós i Mònica Sales.

Aquestes trobades, que seran bimensuals i que abordaran aquells temes que siguin d'interès pels membres del col·lectiu, estan obertes al públic prèvia inscripció. Només cal inscriure-s'hi mitjançant un formulari que també serveix per recollir les dades de totes les persones interessades en la iniciativa.

El col·lectiu Diàspora Ebrenca ha estat impulsat per Cinta Arasa, Jordi Arrufat, Ignasi Blanch, Cinta Farnós, Judit Monclús, Moisès Panisello, Jose Royo Aspa, Josep Sabaté, Roser Sebastià i Anna Zaera. Els propers mesos s'anirà concretant el projecte amb la participació i implicació de totes les persones interessades.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>