LA SÉNIA

Música per a l’ofici de tenebres per iniciar la Setmana Santa a la Sénia


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailCinta Bonet | LA SÉNIA

10/04/2017

Només la llum de 15 espelmes que recordaven l’antic ofici de tenebres va acompanyar el concert que l’Ensemble o Vos Omnes, un dels grups vocals de música antiga de més projecció a la demarcació de Tarragona, va realitzar aquest divendres a la nit a l’església de Sant Bartomeu de la Sénia, organitzat per Joventuts Unides. Música sacra a l’inici de la Setmana Santa de la mà d’un cor de 16 persones. El director de l’Ensemble o Vos Omnes, Xavier Pastrana, va explicar que el concert representava el ritual de l’ofici de tenebres que mantenien les esglésies gairebé a la penombra, només il·luminada per uns pocs ciris que s’apagaven progressivament.

Durant el concert es van cantar motets propis dels tenebres, des de peces del segle XX fins a cant gregorià. Un dels membres del grup, Xavier Casademont, va remarcar que el fet que el concert fos gairebé a les fosques generava tensió i noves experiències al públic.

El director de l’escola de Joventuts Unides de la Sénia, Albert Queralt, també va afirmar que les seves característiques el feien un concert extraordinari.

Al final música de carraques per trencar el silenci.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>