MÓRA D'EBRE

Móra d'Ebre avança el procés d'agermanament amb la francesa Bonson


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | MÓRA D'EBRE

18/08/2016

L’alcalde de la població francesa de Bonson, Joseph Laville, ha visitat aquest dimecres Móra d’Ebre per conèixer la capital de la Ribera d’Ebre i aprofundir en les relacions entre els dos municipis, que han de desembocar en un futur agermanament. Bonson pertany a la regió francesa de Roine-Alps Alvèrnia, del departament del Loira. L’alcalde francès va ser rebut per l’alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, i altres membres de l’equip de govern. Després d’una reunió, la delegació francesa i el seguici municipal van fer una visita als indrets més destacats de Móra d’Ebre, com el nucli antic, el castell, l’Hospital Comarcal, el Club Nàutic i la vora de l’Ebre, a més de la zona esportiva, els polígons industrials, la biblioteca i el teatre municipal.

Una vegada retornats a l’Ajuntament, va haver-hi una nova reunió i un intercanvi d’obsequis, bàsicament productes agroalimentaris de les respectives localitats i regions. Posteriorment, va haver-hi un dinar de germanor, en què es van ultimar els detalls de la visita que una delegació de Móra d’Ebre farà a la població francesa a finals de setembre. Els primers contactes entre els dos ajuntaments van començar al juny del 2015. La iniciativa va partir de la població francesa, ja que Bonson tenia la intenció d’establir relacions culturals, esportives i escolars amb un municipi del “nord-est d’Espanya”, i els seus responsables municipals van arribar a la conclusió que la població idònia per a agermanar-se era Móra d’Ebre.

El fet que la capital de la Ribera d’Ebre sigui una població amb un aspecte “típic i conservat”, amb monuments interessants com el castell, l’ermita de Sant Jeroni o l’església del Sagrat Cor, i amb una història que pot ser atractiva per als veïns de Bonson, van inclinar la balança.

Per la seua banda, la població francesa disposa també d’un ric patrimoni: castells, una capella del segle XI, un passeig per la ribera del riu Loira, entre d’altres. A més a més, Bonson i Móra d’Ebre tenen una demografia similar. La localitat francesa compta amb 4.000 habitants i s’ha fixat l’objectiu d’arribar als 5.000 mitjançant projectes de desenvolupament en marxa, mentre que Móra disposa d’uns 5.477 veïns empadronats. / Foto AJUNTAMENT DE MÓRA D'EBRE.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Oposició contundent sí, irresponsable no

Enric Roig
PORTAVEU DEL PSC DE TORTOSA

Enfilem el camí cap a la Mancomunitat de l'Ebre

Xavier Faura
PRESIDENT DEL CONSELL COMARCAL DEL BAIX EBRE

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>