FLIX

Mor el socialista Antoni Sabaté als 63 anys


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailACN/Míriam Gavaldà | FLIX

04/02/2018

L'exalcalde de Flix, Antoni Sabaté, ha mort aquest diumenge a l'Hospital de la Santa Creu de Jesús arran d'un càncer als 63 anys. El funeral se celebrarà aquest diumenge a les 18 hores a l'església parroquial de Flix, mentre que la capella ardent s’ha ubicat al tanatori municipal. L’Ajuntament de de Flix ha convocat un ple extraordinari on intervindran els exalcaldes de Flix Pere Muñoz i Òscar Bosch.

L'exalcalde, germà del socialista Xavier Sabaté, va entrar com a regidor al consistori flixanco el 1983; el 1987 va ser escollit alcalde i va governar fins al 2003. Del 1999 al 2003 va ser diputat al Parlament de Catalunya. Sabaté també va ser diputat provincial de la Diputació de Tarragona de 1983 a 1999 i conseller del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre de 1988 a 1999. Va ser nomenat director dels Serveis Territorials de Cultura a les Terres de l'Ebre del 2004 al 2010, i responsable d'Acció Territorial a l'Ebre del Departament de Política Territorial i Obres Públiques del 2007 al 2010. Dins de la formació socialista, on va començar a militar el 1983, va ser primer secretari de la Federació XVI del PSC de les Terres de l'Ebre. Del 2011 al 2015 va ser regidor de l'Ajuntament de Tortosa.

Sabaté va nàixer a Flix el 12 de novembre del 1954. Becat per la Mutualitat Laboral Química, va estudiar cinc anys a la Universitat Laboral de Còrdova, on es va titular d'oficial de forja artística de la família industrial de fusteria metàl•lica. Va ser expulsat del centre el 1972 per haver estat un dels promotors d'una vaga que va mobilitzar més d'un miler d'alumnes.

Sabaté va presentar fa només uns dies un llibre autobiogràfic ‘El final del principio’, on narra la seva lluita contra el càncer.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

L'escola catalana en perill

Jesús Gellida
POLITÒLEG

A la jugular de Puigdemont

Núria Menasanch
ESCRIPTORA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>