DELTEBRE

Miquel Carles: ‘El Delta s’està morint, alguna cosa greu està passant’


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | DELTEBRE

21/02/2018

El president de la Fepromodel, Miquel Carles, ha advertit aquest dimecres que el Delta “s’està morint”. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Carles ha constatat el neguit de la Federació de Productors de Mol·luscos del Delta per la davallada en la pesca i en la cria de marisc, una situació gens comparable amb l’abundància que hi havia fins als anys setanta del segle XX a les badies del Fangar i dels Alfacs. Segons Carles, al Delta li està passant “alguna cosa greu”.

Carles ha remarcat que al Delta hi ha espècies de marisc que estan estressats, i altres que directament no es reprodueixen a la zona. En aquest sentit, el president de Fepromodel ha detallat que no hi ha una única causa, sinó que és una suma de factors, com ara els canvis en la temperatura de l’aigua, els nivells de salinitat, o les restes dels fitosanitaris que s’utilitzen en l’agricultura. Els productors de mol·luscos asseguren que els tractaments amb saponines contra el caragol maçana també ha afectat negativament l’aqüicultura. En aquest sentit, Carles ha demanat una gestió integral del Delta, per evitar aquest tipus de danys col·laterals.

Per tot plegat, Carles ha celebrat la creació de la Taula de Cogestió de l’Aqüicultura, en què participen membres de l’administració, científics i representants del sector.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>