L'ALDEA

Mesures per evitar abocaments il·legals de residus al Baix Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailSílvia Alarcón | L'ALDEA

07/03/2018

La lluita contra l’incivisme, cada cop més present als municipis ebrencs. Algunes poblacions han fet un pas endavant per evitar l’abocament il·legal de residus a les illes de contenidors. És el cas d’Alcanar que ha instal·lat càmeres de videovigilància per incidir en la prohibició de deixar bosses, cartrons o vidre fora del contenidor corresponent. De fet, aquesta va ser la proposta més votada en els pressupostos participatius de 2017.

També Roquetes ha apostat per la instal·lació d’aquetes càmeres. I és que en aquest municipi es van retirar 18 tones de residus dels voltants dels contenidors durant el 2017. Una acció incívica que va representar per a l’Ajuntament un cost de més de 12.000 euros. L’Ajuntament de Tortosa, entre d’altres municipis, també utilitza en alguns punts de residus aquest tipus de càmeres.

Un dels últims municipis que s’han sumat a aquesta mesura és l’Aldea, que vol instal·lar abans del mes d’agost tres càmeres de videovigilància. Simón Falcó és regidor de Medi Ambient.

Tot i la construcció d’una plataforma base de formigó baix dels contenidors per ordenar l’espai, la problemàtica es repeteix en freqüència. Per això, l’Ajuntament ha decidit fer un pas més.

En el cas de l’Aldea, les sancions per abocar residus oscil·laran dels 125 als 600 euros.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>