SANT CARLES DE LA RÀPITA

Més de 50 artistes participaran en la sisena edició d’Eufònic


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | SANT CARLES DE LA RÀPITA

22/08/2017

El proper 31 d’agost arrenca la VI edició d’Eufònic, el festival d’arts sonores i visuals de les Terres de l’Ebre. En aquesta ocasió més de 50 artistes portaran a les Terres de l’Ebre les millors propostes d’avantguarda artística i musical durant tres dies a Sant Carles de la Ràpita i Amposta. Els sons urbans més nous, la neoclàssica o l’ambient i l’electrònica en seran els protagonistes. El director d’Eufònic, Vicent Fibla, ha destacat que s’engega una nova línia que obre la porta a la internacionalització. Hi ha artistes i músics d’Itàlia, França, Canadà, Anglaterra, Alemanya, Txèquia o Zimbawe.

Destaquen els italians Indian Wells amb el seu techno lluminós, o el clàssic de l’electrònica britànica Bola. La inauguració tindrà lloc dijous 31 d’agost amb una actuació del pianista Carles Viarnès acompanyat en la part de visuals per Alba Corral, al recentment estrenat auditori Sixto Mir de la Ràpita.

Però l’activitat prèvia d’Eufònic ja ha començat. Així aquest passat cap de setmana va ser el tret de sortida de les dos primeres instal·lacions: Lo vulnerable de Lola Guerrera a Lo Pati – Centre d’Art Terres de l’Ebre; i What is dance?, de l’artista alemany Robert Lippok, al castell de Miravet. I el proper s’inauguraran tres instal·lacions més en espais singulars del territori. La dels dels francesos Sandra i Gaspard Bébié-Valérian que treballaran en una versió del seu projecte Frack aplicat al fallit projecte Castor, que s’inaugurarà divendres 25 d’agost a la Cisterna del Vall d’Alcanar. Dissabte, 26 d’agost obrirà a l’Antic Molí d’Oli d’Ulldecona In Between, la primera versió d’un projecte en el qual s’examina el potencial sonor de l’arròs. Una creació de l’italià Fabio Perletta, l’obra del qual es caracteritza per examinar la noció de presència o absència del so i la seva intangibilitat. I finalment, dissabte a migdia també s’inaugurarà a l’ermita de la Mare de Déu de la Misericòrdia de Vinaròs Autovector, de Román Torre. L’artista asturià s’ha proposat il·lustrar com són i com es comporten elements orgànics tant nostres com l’oli i el vi a un nivell molecular.

També cal destacar la incorporació el pavelló firal de la Ràpita, on es desenvoluparan les actuacions musicals audiovisuals de la nit. L’alcalde de la Ràpita, Josep Caparrós, ha remarcat que amb Eufònic s’exporta el nom de la Ràpita més enllà de les fronteres de Catalunya.

En total s’han programat 23 actuacions musicals. La majoria són gratuïtes, excepte les actuacions al Pavelló Firal i a l’Església Nova. FOTO SIRGA COMUNICACIÓ.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>