TORTOSA

Meritxell Roigé: ‘Si hi ha eleccions, han de ser constituents’


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

18/10/2017

Si el president de la Generalitat fa una convocatòria d’eleccions per evitar l’aplicació de l’article 155, haurien de ser unes eleccions constituents de la nova República Catalana. Així ho afirma la diputada tortosina de Junts pel Sí, Meritxell Roigé, que defensa que el passat 1 d’octubre ja es va preguntar la ciutadania sobre el futur del país. De fet, algunes fonts apunten que el govern podria aixecar la suspensió de la independència en els propers dies, en un ple per obrir un procés constituent. La resposta anirà en funció de com s’acabe aplicant l’article 155.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Roigé ha donat per fet que Puigdemont no respondrà el requeriment de Rajoy tal i com voldria el govern de l’Estat. A més, ha acusat l’executiu del PP de tenir preparat fa temps l’article 155, per suspendre l’autogovern de Catalunya.

Roigé també ha carregat amb contundència contra el govern de l’Estat per l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez. Segons la diputada de Junts pel Sí, el govern haurà de fer algun tipus moviment per aixecar la suspensió de la declaració d’independència, perquè el que està passant és “inacceptable”.

De la mateixa manera, ha lamentat unes declaracions de Miquel Iceta, en què el primer secretari del PSC nega la condició de “presos polítics” als president de l’ANC i Òmnium.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>