AMPOSTA

Mari Chordà reflexiona sobre l’origen de la vida a Lo Pati


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Sílvia Alarcón | AMPOSTA

27/10/2017

L’artista ampostina Mari Chordà exposa al Centre d’Art lo Pati ‘Llots i Torbes’, una mostra que reflexiona sobre la fertilitat i l’origen de la vida. L’artista, poeta i activista feminista va ser pionera en l’expressió visual de la sexualitat femenina lliure i ara ha posat de manifest aquesta obsessió.

L’exposició de gran format inclou, entre d’altres, un gran úter de vímet, construït pels artistes Mònica Guilera i Tim Johnson. Al seu interior s’ha instal·lat una pantalla on es projecta la imatge d’una dona nua nedant baix les aigües cristal·lines d’un mar. El so submarí de l’aigua vol evocar el so del líquid amniòtic i és com un retorn a l’úter matern. Paral·lelament s’ha fet una selecció de quadres de diferents èpoques, tots relacionats amb la sexualitat femenina i la fertilitat.

L’última vegada que Mari Chordà va exposar a Amposta va ser l’any 2000 amb una exposició retrospectiva Passar i traspassar. Una de les participants a l’exposició, l’artista visual Lia Guerrero, ha destacat la vinculació de Chordà amb el territori.

L’exposició també vol ser un ‘donatge’ a la biòloga Lynn Margulis, que va descobrir al delta de l’Ebre el bacteri l’espiroqueta, relacionat amb l’origen de la vida. ‘Llots i Torbes’ s’inaugura aquest dissabte 28 d’octubre i es podrà veure fins al 10 de gener.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>