TORTOSA

Manolo Tomàs (PDE), davant del 21-D: ‘Mai més un govern transvasista’


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

01/12/2017

El portaveu de la Plataforma en Defensa de l’Ebre (PDE), Manolo Tomàs, ha demanat als partits que, en aquesta campanya del 21-D, no ignorin la situació crítica del riu i del Delta. Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Tomàs ha recordat que fa dos anys que esperen un informe de la Generalitat sobre l’afectació del pla hidrològic. En aquest sentit, el portaveu antitransvasament ha reclamat que el nou govern català assumeixi la defensa del territori amb totes les conseqüències. En la mateixa línia, Tomàs ha recuperat un lema antic de la PDE: ‘Mai més un govern transvasista’.

Segons Tomàs, La situació política actual no afecta la lluita jurídica europea dels antitransvasament. La PDE està esperant la sentència del Tribunal Suprem al seu recurs contra el pla de conca de l’Ebre; una sentència que condicionarà la queixa europea. Però Tomàs ha insistit que mentre a Catalunya gairebé no es parla de l’Ebre, a la resta de l’Estat hi ha un debat molt intens sobre la redacció d’un nou Pacto Nacional del Agua, que serà la porta als transvasaments.

D’altra banda, Tomàs ha explicat que la PDE i altres col·lectius ecologistes han enviat una carta a diversos eurodiputats en solidaritat amb Oriol Junqueras i Raül Romeva. A la carta, el moviment social recorda la feina de Junqueras i Romeva quan eren eurodiputats, en defensa de l’Ebre i de les normatives comunitàries.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>