TORTOSA

Investigats un jove i una menor de Sant Cugat per les pintades del 15 de juliol a Tortosa


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno / ACN | TORTOSA

31/08/2017

Els Mossos d'Esquadra han identificat els presumptes responsables de les pintades que van aparèixer el passat 15 de juliol en mobiliari urbà i diverses façanes de Tortosa. En concret, es van recomptar fins a 18 grafits, alguns d'aquests amb missatges d'exaltació al grup terrorista ETA. Els investigats són un noi de 21 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Cugat del Vallès, i una noia menor d'edat del mateix municipi del Vallès Occidental. Els Mossos van prendre declaració als dos joves el passat 24 d'agost i han estat acusats de dos delictes per danys continuats. Tots dos hauran de comparèixer al jutjat d'instrucció número 2 de Tortosa quan se'ls requerisca.

A través de Twitter, l'alcalde de Tortosa ja ha comentat la notícia. "Sembla que els autors de les pintades del 14-15 de juliol eren il·lustres visitants a Tortosa i assistents a algun esdeveniment que es feia a les Terres de l'Ebre", ironitza Ferran Bel en el seu missatge. Els dies 14, 15 i 16 de juliol, l'organització juvenil Arran celebrava a Tortosa, Amposta i l'Aldea el 'Rebrot en Marxa', l'Aplec de Joves dels Països Catalans.

La majoria de les pintades es van fer a la zona dels Portals de Ciutat. El mateix Bel ja va fer publicar aleshores un missatge a Twitter amb algunes fotografies de les pintades aparegudes, amb missatges d’exaltació a ETA i lemes feministes i anticapitalistes. Amb tot, aquestes pintades no estaven signades per Arran ni havien estat reivindicades per ningú. En canvi, sí que ho estava la pancarta que van penjar a la pilastra del monument franquista de Tortosa, amb el lema 'Organitzem-nos, ensorrem el feixisme'. Aquesta acció s'emmarcava en una cercavila històrica a través de la lluita antifeixista, dins dels actes del 'Rebrot en Marxa'.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>