ULLDECONA

Greus afectacions en l’olivera i en els cítric a l’Ebre per la sequera


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Míriam Gavaldà | ULLDECONA

29/01/2018

L’escassa pluja a les Terres de l’Ebre afecta negativament els cultius d’oliveres i de cítrics. Entre les conseqüències hi ha la baixa producció i les elevades despeses del pagès. El coordinador d’Unió de Pagesos a les Terres de l’Ebre, Hilari Curto, ha explicat com ha afectat la sequera a la campanya d’enguany.

Curto ha explicat que a les finques de secà la disminució de la producció és més dràstica. La sequera també afecta a l’arbre que a causa de la manca de pluja no vegeta.

Amb els cítrics, un cultiu que necessita molta aigua, s’incrementen els costos del pagès que es veu obligat a regar més del que és habitual.

La salinitat de l’aigua dels pous és una altra de les conseqüències de la falta de pluja ja que els aqüífers baixen i hi penetra la capa salina. I també en el sector dels cítrics i dels arbres de fruita dolça hi ha el problema de que ja comencen a florir, tot un risc tenint en compte que som al mes de gener.

Curto assegura que les explotacions estan entrant en un cicle d’inviabilitat causat per la sequera, l’increment de costos i els preus ruïnosos de comercialització. Assegura que si no hi ha algun pla de reestructuració ell futur de la pagesia no serà massa bo.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>