FORCALL

Forcall recorda el Capità Groc amb una exposició i un llibre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Alba Tejera (Nord-XAL) / Albert Pascual | FORCALL

09/08/2017

Víctor Amela i Julio Carbó han presentat el llibre "Capità Groc" a Forcall. Una publicació que plasma amb fotografies de Julio Carbó alguns escenaris i moments de la novel·la "La Filla del Capità Groc", del mateix Víctor Amela.

L'acte es va celebrar al convent dels Dominics d'aquest municipi dels Ports, que no oficialitzava cap esdeveniment des de 1986. Molts forcallencs i gent d'altres pobles de la comarca es van reunir per celebrar aquesta cita, a la que no va faltar el mateix Capità Groc.

Per a la presentació es va comptar amb l'ajuda de l'ajuntament i els veïns voluntaris per donar-li un nou format a la història del guerriller combinant la imatge amb el text per apropar-la encara més al públic general. La idea de complementar les fotos de Carbó amb el text d'Amela, és una idea que va nàixer arran del premi que van atorgar-li per la novel·la.

Un emotiu acte que va servir per redescobrir el convent dels Dominics de Forcall, desconegut pels mateixos veïns del poble que feia 30 anys que no el veien per dins. Un escenari que ha de servir per fer un homenatge tant al "Groc" com al poble del Forcall.

Una presentació festiva a l'antic convent que va sorprendre per la gran quantitat de participants: Tomás Penarrocha "El Groc", les Danses típiques de Forcall, la "Santantonà", o la rogativa de Sant Cristòfol de Saranyana van ser les protagonistes d'aquesta presentació.

Les fotografies de Julio Caró romandran exposades fins al 15 de setembre al mateix Convent dels Dominics de Forcall.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>