BARCELONA

Forcadell crida a votar a l'1-O davant "l'ofensiva antidemocràtica" i la "repressió" de l'Estat


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



ACN | BARCELONA

20/09/2017

La presidenta del Parlament, Carme Forcadell, ha cridat aquest dimecres els ciutadans a votar i participar al referèndum convocat per al dia 1 d’octubre per fer front això a “l’ofensiva antidemocràtica” i de “repressió” que assegura que està desplegant l’Estat a Catalunya. Forcadell ha fet aquestes valoracions en una declaració institucional des del Parlament, després que durant tot el dia la Guàrdia Civil hagi efectuat registres a diferents departaments i hagi detingut alts càrrecs del Govern en relació a l’1-O. La presidenta ha coincidit també amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que l’operació de la Guàrdia Civil suposa una “suspensió de l’autonomia” de Catalunya i una aplicació “de l’estat d’excepció de facto”. Forcadell ha comparegut al costat dels membres de la Mesa Lluís Guinó, Anna Simó, Ramona Barrufet i Joan Josep Nuet, i acompanyada pels expresidents del Parlament Joan Rigol, Ernest Benach i Núria de Gispert.

Els esdeveniments ocorreguts aquest dimecres han fet que Carme Forcadell hagi volgut sortir al seu despatx d’audiències per fer una declaració institucional sense preguntes i valorar la situació. Per a la presidenta del Parlament, amb l’operació posada en marxa per la Guàrdia Civil “s’han atacat les institucions de Catalunya i l’autogovern. “S’ha atacat la dignitat del poble de Catalunya. Les vergonyants actuacions antidemocràtiques perpetrades suposen la suspensió de l’autonomia i vulneren els drets fonamentals recollits a la legislació internacional", ha afegit, tot coincidint amb el president que s’està “davant aplicació de l’estat d’excepció de facto i d’una vulneració flagrant dels drets i llibertats democràtiques envers les institucions i ka ciutadania d’aquest país”.

És per això que ha volgut “condemnar” unes actuacions que creu que “criminalitzen, obstaculitzen i volen impedir que els catalans puguin decidir lliurement el seu futur”. “Condemnem les amenaces que pretenen impedir que els ciutadans que ho desitgen puguin votar l’1-O lliure i democràticament”, ha comentat la presidenta.

Forcadell ha aprofitat per criticar “l’ofensiva antidemocràtica” que diu que ha engegat l’Estat “per intentar impedir als ciutadans introduir una papereta en una urna”. “Han activat tots els mecanismes de l’Estat que han provocat que estiguem querellats per permetre el debat al Parlament, querelles contra el Govern, l’amenaça a més de 700 alcaldes perquè recapacitin, que es detingui a servidors públics, que es registrin impremtes i serveis postals, que s’irrompi a conselleries, seus de partits i mitjans de comunicació, que es bloquegin webs, que s’impedeixin actes polítics o l’enviament de revistes per parlar de democràcia, que es requisin cartells polítics, i que s’amenaci qualsevol persona que vulgui votar”, ha sentenciat.

Davant aquesta situació, Forcadell s’ha volgut dirigir directament a l’Estat i el govern espanyol. “És l‘única resposta que podeu oferir davant un clam majoritari i davant la voluntat de votar? Només podeu oferir amenaces i por?”, ha preguntat, tot constatant que després de les actuacions d’aquest dimecres, “l’Estat ha enterrat la política i ha obert definitivament la porta a la repressió”. “La nostra resposta és clara: més democràcia, més política i més fermesa. Sense caure en provocacions. Davant la repressió política, urnes; davant els registres, clavells i paperetes; davant les amenaces, somriures i vots”, ha dit també la presidenta.

En aquest sentit, Forcadell ha avisat que els catalans “no tenen por i es mantindran units davant els atacs antidemocràtics, responent pacíficament i units”. Així, ha volgut fer una crida a votar al referèndum com a resposta massiva a l’ofensiva del govern espanyol. “La nostra gran força es la democràcia i tenim molt clar que la millor solució és el vot, és omplir les urnes l’1 d’octubre, votant sí o votant no, però sobretot votant per dignitat. Cridem a la participació dels ciutadans al referèndum, perquè sigui quin sigui el resultat, Catalunya ja haurà guanyat”, ha conclòs.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>