TORTOSA

Federalistes d’Esquerres commemora els 150 anys del Pacte Federal de Tortosa


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

19/02/2019

El 18 de maig es compliran 150 anys de la signatura del Pacte Federal de Tortosa, el que es considera la primera expressió pràctica del federalisme pactista, promoguda per Valentí Almirall i estesa després al País Valencià, Aragó, Andalusia i Múrcia. Des de Federalistes d’Esquerres a l’Ebre preparen diversos actes commemoratius d’aquesta efemèride, després del rebuig del ple de l’Ajuntament de Tortosa. Un dels membres de Federalistes d’Esquerres, Enric Roig, afirma que es tracta de reconèixer el paper històric de Tortosa.

Roig ha explicat que arran del Pacte Federal de Tortosa sorgeix el projecte de Constitució Federal de 1873, que mai va entrar en vigor.

El primer acte serà una conferència de l’exrector i catedràtic de Filosofia del Dret de la Universitat Pompeu Fabra, el tortosí Josep Juan Moreso, sota el títol “150 anys del Pacte Federal de Tortosa (1869-2019). Els actes s’allargaran als mesos de març i abril amb la projecció de la pel·lícula “Federal” d’Albert Solé o una taula rodona al voltant de Valentí Amirall. El punt final serà el mateix 18 de maig, dia de la signatura del pacte.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>