AMPOSTA

Eufònic Urbà porta a Barcelona instal·lacions artístiques creades a l’Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | AMPOSTA

11/01/2018

Eufònic Urbà s’instal·la de nou a Arts Santa Mònica de Barcelona del 2 al 18 de febrer amb una selecció d'algunes de les millors actuacions audiovisuals i propostes experimentals que van passar per l'edició originària d'Eufònic, el festival d’arts sonores i visuals que se celebra a finals de l’estiu a Terres de l’Ebre. Eufònic Urbà se celebrarà dos dies de manera concentrada, el 2 i 3 de febrer, amb actuacions, presentacions i dues instal·lacions artístiques que es podran visitar fins el 18 de febrer.

En aquesta cinquena edició d'Eufònic Urbà a Barcelona s'estrenaran dues instal·lacions molt lligades a l’actualitat de les Terres de l’Ebre: “Frack” dels francesos Sandra i Gaspard Bébié-Valérian, una exploració de les sonoritats del fallit projecte Castor a les costes de Vinaròs i Alcanar, i “In Between” de l'artista italià Fabio Perletta, que treballa a partir del potencial sonor de l'arròs. Dues peces que es van crear originàriament per a la cisterna d'Alcanar i per a l’Antic Molí d’Oli d'Ulldecona respectivament i que s'adaptaran als espais de l'Arts Santa Mònica.

En clau més ebrenca es presentaran també els resultats de dues de les residències artístiques convocades per Eufònic en col·laboració amb Lo Pati d’Amposta, el Centre d'Art de les Terres de l’Ebre. D'una banda, el treball de Marcel Pié i Estampa, “Rotondes”, una peça audiovisual creada a partir de la filmació de diverses rotondes al delta de l’Ebre i que s’inspira en les peces musicals d’Steve Reich, per estudiar el desplaçament de fase dels plans visuals i sonors. D'altra banda, “Rusc sonor” de l'artista italiana Valéria Muledda, basat en les experiències de l’escolta i la comunicació a través del moviment a partir de l'anàlisi de les comunitats d’abelles a el Perelló. En l’apartat musical també es preparen diverses sorpreses.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>