ALCANAR

Els veïns reclamen a l'Ajuntament que “dignifiqui” Alcanar Platja


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet / ACN | ALCANAR

29/08/2017

L'Ajuntament canareu ha volgut donar explicacions als seus veïns sobre les explosions al xalet ocupat per uns terroristes a la urbanització Montecarlo d’Alcanar Platja. Aquest dilluns a la nit, i durant dues hores, el govern municipal, davant de mig centenar de persones aplegades al locals dels Serveis Agraris d'Alcanar, va relatar dia per dia com van succeir les dues explosions i com es va actuar en cada moment. Interrogat sobre si coneixien l'ocupació del xalet i de quins mecanismes té l'Ajuntament per controlar-ho, l'alcalde Alfons Montserrat, va reiterar que no tenien cap “advertiment verbal” ni denúncia sobre cap fet delictiu a la urbanització.

Una de les reivindicacions que ja han fet els veïns en els darrers dies però també a l'assemblea va ser l'estat de deixadesa d'algunes urbanitzacions d'Alcanar Platja, exhortant l'Ajuntament a “dignificar” la zona. És el cas de Josep Flores, veí de les Franqueses del Vallés amb residència a 800 metres d’on es va produir l’explosió, qui també ha explicat que van viure els fets amb molta por i angoixa.

L'alcalde ha explicat que tenen un problema endèmic amb urbanitzacions sorgides a la dècada dels seixanta i setanta a partir d'un camí rural. Montserrat ha explicat que no poden actuar perquè té la condició d’urbanització privada.

Les darreres intervencions de veïns estaven més adreçades a la gestió de les explosions i a reclamar explicacions sobre perquè es va atribuir el primer incident al gas i no es van plantejar altres hipòtesis. El regidor Jordi Bort va explicar que el protocol d'actuació canvia a partir de la segona explosió que és quan s'amplia el perímetre de seguretat i la investigació dóna un gir radical.

L'assemblea informativa va començar amb un minut de silenci per les víctimes dels atemptats de Barcelona i Cambrils, i amb l'anunci de l'obertura d'un llibre de condolences que l'Ajuntament obre a tots els veïns del municipi. La intervenció dels Mossos d'Esquadra a la zona encara es pot allargar, amb una detonació diària al xalet ensorrat. De moment, els serveis socials de l'Ajuntament continuen atenent a la parella d'afectats que no pot tornar a casa i no té cap allotjament alternatiu. Dimarts i dijous se celebraran dues assemblees més als nuclis de Les Cases d'Alcanar i d'Alcanar Platja. FOTO EMILIO ZARAGOZA.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>