TORTOSA

Els sindicats defensen la gestió pública i directa del Verge de la Cinta i un nou hospital a Tortosa


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailGustau Moreno | TORTOSA

07/06/2017

Els representants sindicals dels treballadors de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta veuen “amb molta preocupació” i amb un cert malestar com el Departament de Salut i els ajuntaments de Tortosa, Amposta i Móra d’Ebre estan dissenyant la nova xarxa d’hospitals ebrencs. La presidenta de la junta de personal i representant de la UGT, Maria del Mar Barberà, ha criticat aquest dimecres el “secretisme” amb què s’està impulsant la xarxa, sense consultar ni fer participar els treballadors de la sanitat.

Durant una taula rodona a Canal 21 Ebre, Barberà ha defensat una gestió cent per cent pública i directa de l’hospital Verge de la Cinta. És a dir, sense més externalitzacions, sense despeses en més sous de directius, i evitant que els diners es perdin pel camí.

També la representant del sindicat CATAC-CTS/IAC, Cinta Sarroca, ha rebutjat la implantació d’una xarxa que vulga reproduir l’actual entramat opac de la sanitat catalana, i on s’afavorisca l’activitat de les mútues privades utilitzant recursos públics. Segons Sarroca, l’únic que pot fer una gestió directa i pública de la sanitat és l’Institut Català de la Salut (ICS).

Joaquim Martí Mestre, del sindicat Metges de Catalunya, també ha lamentat la falta d’informació que actualment tenen els professionals.

D’altra banda, els representants sindicals han reclamat el pla de mobilitat de l’hospital Verge de la Cinta i les inversions previstes per modernitzar el centre. Però han advertit que les Terres de l’Ebre no poden renunciar a la construcció del nou hospital que hauria de substituir l’actual Verge de la Cinta.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>