GANDESA

Els municipis eòlics confien en l’aprovació del nou cànon de la Generalitat


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailGustau Moreno | GANDESA

22/02/2017

L’Associació de Municipis Eòlics de Catalunya (AMEC) calcula que l’aplicació del nou cànon eòlic permetria recaptar uns 4 milions d’euros anuals. Uns fons que gestionaria la mateixa Generalitat, i que acabarien amb el “mercadeig” actual. Aquest nou cànon revertiria directament en el territori per finançar projectes de desenvolupament rural, petits projectes d’energies renovables i d’autoconsum, i també per frenar la despoblació. Durant una tertúlia a Canal 21 Ebre, el president de l’AMEC i alcalde de la Granadella, Carles Gibert, ha dit que confien que el cànon es puga aprovar el proper mes de març al Parlament, com a esmena a la llei d’acompanyament del pressupost de la Generalitat.

El president del Consell Comarcal de la Terra Alta i vicepresident de l’AMEC, Carles Luz, ha recordat que l’objectiu de l’entitat és acabar amb el buit legal actual i regular el sector de l’energia eòlica amb un cànon que ja funciona en altres zones com Galícia, Castella i Lleó, Castella-la Manxa i la Comunitat Valenciana. Luz ha recordat que fins ara cada ajuntament rep aportacions voluntàries de les empreses eòliques, a partir de convenis individuals que no sempre es compleixen.

Per la seua banda, l’economista Elies Bosch ha valorat que l’establiment del nou cànon podria reimpulsar l’energia eòlica a Catalunya. De fet, ha detallat que la seua proposta també està pensada per desmotivar la concentració eòlica i per facilitar la promoció de projectes més petits.

L’AMEC representa actualment una trentena d’ajuntaments amb parcs eòlics, dels 39 que hi ha en el conjunt de Catalunya.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>