ULLDECONA

Els mantons d’Ulldecona tornen a ballar per les Festes Majors


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | ULLDECONA

29/08/2017

Aquest dilluns a la nit, Ulldecona va celebrar el tradicional ball de mantons de Festes Majors a la plaça de l’Església. Amb l’acompanyament de la banda de música d’Ulldecona i els gegants, desenes de parelles es van vestir un any més amb la indumentària tradicional i els mantons de Manila per ballar el conegut popularment com Xim-Xim.

L’esdeveniment comença a preparar-se durant tota la setmana anterior amb la posada a punt del vestuari que duen les parelles. La indumentària dels homes és de pagès amb pantalons i armilla negra i camisa blanca, i les dones porten faldeta i mantó de Manila. Totes les parelles, la banda de música i els gegants Pietat i Lluc es concentren entre l’Ajuntament i la Casa de Cultura i desfilen fins a la plaça de l’Església, on es disposen en cercle amb la banda al mig. Les parelles van ballant la jota i desfilant durant el valset. Les músiques interpretades són la jota Vella i la jota Olé, a més d’una jota Nova, composada per algun músic del poble que és diferent cada any.

Aquest dimarts a la tarda ha estat el torn del ball de mantons infantil, amb xiquets de menys de 7 anys, mentre que aquest dijous serà el torn dels xiquets i joves de 8 a 14 anys.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>