GANDESA

Els arqueòlegs confirmen els caràcter artesanal i productiu del Coll del Moro


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailCinta Bonet | GANDESA

27/07/2017

Aquesta setmana finalitza la quarta campanya consecutiva d’excavacions al poblat ibèric del Coll del Moro de Gandesa. L’any passat es va ratificar que el poblat compta amb el trull de vi més antic de Catalunya, datat del segle III aC, i en aquesta ocasió s’ha confirmat el caràcter artesanal i productiu del poblat. De fet, els arqueòlegs ja van trobar grans estructures d’emmagatzematge, poc comunes per la seva forma d’absis en època d’iber. En aquest sentit, la codirectora de les excavacions, Carme Belarte, ha explicat que en aquestes darreres excavacions també han aparegut estructures de caràcter artesanal.

D’altra banda, el també codirector de les excavacions, Rafel Jornet, ha confirmat que els estudis químics realitzats als sediments extrets l’estiu passat per trobar residus de most o altres restes de l’activitat d’elaboració del vi han donat un resultat positiu.

L’alcalde de Gandesa, Carles Luz, ha celebrat que els estudis químics hagin confirmat el potencial del sector del vi a la comarca fa més de 2.000 anys.

Luz també ha avançat que al setembre la Generalitat inclourà el poblat del coll del Moro com a prioritari, però ha insistit que cal destinar recursos per poder fer la consolidació del jaciment.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>