SANT CARLES DE LA RÀPITA

Els ajuts al sector pesquer de l’Ebre, també pendents del 155


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | SANT CARLES DE LA RÀPITA

29/11/2017

El Grup d’Acció Local Pesquer (GALP) Mar de l’Ebre confia que la ministra Isabel García Tejerina signe en pocs dies la primera convocatòria oficial dels ajuts que durant el 2018 han de repartir mig milió d’euros per a projectes relacionats amb la pesca i les activitats relacionades amb el mar. El procés s’ha retardat durant sis mesos, amb la incertesa política com a teló de fons. De fet, ha estat després de l’aplicació de l’article 155 de la Constitució, que el Ministeri ja ha anunciat l’ordre de les bases de la convocatòria. El gerent del GALP Mar de l’Ebre, Joan Alginet, ha dit que, per sort, ja tenien bona part de la feina preparada.

Però, segons Alginet, algunes empreses més grans que tenien previst acollir-se a la línia d’ajuts han hagut d’ajornar els seus projectes. Per tant, ara hauran d’agilitzar els processos administratius per no perdre cap subvenció.

Fins al 2023, el GALP de la Mar de l’Ebre podrà gestionar ajuts per valor de 3,6 milions d’euros, el 85% dels quals han d’arribar de la Unió Europea. Ara es podran sol·licitar els ajuts per al 2018, però també per al 2019, amb una convocatòria oberta. L’altra novetat és que l’import màxim dels ajuts, finalment, és de 150.000 euros per projecte.

Als ajuts del GALP de l’Ebre s’hi podran presentar ajuntaments, confraries o empreses amb projectes destinats a la creació de llocs de treball vinculats al sector pesquer i aqüícola, o per vincular pesca i turisme. També per afavorir la cohesió social i la formació; per posar en valor la qualitat del producte i el patrimoni cultural del sector pesquer; per mitigar els efectes del canvi climàtic, i per preservar el medi ambient.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>