TORTOSA

Els Mossos comencen a complir l'ordre de la Fiscalia d'anar als col·legis electorals


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet / Gustau Moreno / ACN | TORTOSA

27/09/2017

Els Mossos d'Esquadra han començat a complir l'ordre de la Fiscalia Superior de Catalunya d'anar als col·legis electorals de l'1-O per identificar i prendre declaració als seus responsables. Segons l’Agència Catalana de Notícies, ja s'han fet diversos “briefings” a les comissaries, explicant que els agents han de presentar-se als col·legis entre ahir dimarts i avui dimecres per recollir la informació i enviar-la posteriorment al ministeri públic. Els Mossos es presenten al col·legi amb una acta de requeriment i informació on s'inclouen les dades del centre, de la persona responsable, es pregunta si han rebut alguna comunicació de l'administració, i es requereix el lliurament del material rebut per a la celebració del referèndum, si n'han rebut.

A les Terres de l'Ebre, els Mossos d'Esquadra han començat a traslladar l'ordre de fiscalia identificant i interrogant els responsables dels centres que han de ser punts on es pugui votar el referèndum. Així, a més d'anar a centres d'ensenyament també s'han personat ja almenys als ajuntaments de Tortosa i d’Amposta. Fonts de la Policia catalana han assegurat que l'ordre es traslladarà a tots els responsables de centres de votació.

Precisament aquest dimecres, el Marc Unitari de la Comunitat Educativa de les Terres de l’Ebre (MUCE) ha emès un comunicat en què manifesta “el més enèrgic rebuig a la pressió judicial que estan patint les direccions dels centres” pel fet que siguin utilitzats com a col·legis electorals per al referèndum de l’1 d’octubre quan les direccions, remarquen, “no tenen cap responsabilitat en aquesta decisió”. També manifesten els seu suport a la defensa dels drets i llibertats, i a totes les persones, entitats i institucions que treballen per garantir aquests drets. Amb el màxim respecte a la pluralitat de la gran base social, afirmen que continuaran “fent costat al poble de Catalunya, que s’ha expressat d’una manera cívica i pacífica en reiterades ocasions”. També demanen una solució a aquest conflicte polític que passa, afirmen, “per l’exercici del dret a decidir de la ciutadania de Catalunya”.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>