TORTOSA

Els Miquelets recrearan “El Setge de Tortosa” amb batalles a les Avançades i l’Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailCinta Bonet | TORTOSA

03/05/2017

Les Avançades de Sant Joan i el riu Ebre reviuran els enfrontaments armats com els que es van produir fa 300 anys amb motiu del setge de Tortosa, quan les tropes borbòniques van prendre definitivament la ciutat en un dels sagnants episodis de la Guerra de Successió. La recreació anirà a càrrec de l’associació de recreació històrica els Miquelets de Catalunya, que recorden el cos fundat l’any 1640 durant la Guerra dels Segadors. El regidor de Turisme, Josep Felip Monclús, ha explicat que la voluntat de l'Ajuntament amb aquesta iniciativa és generar un nou producte turístic per tal de treballar en la millora de la qualitat de l'oferta i per trencar l'estacionalitat de la demanda.

L’Ajuntament i els Miquelets de Catalunya, amb col·laboració d'Amics dels Castells, volen consolidar aquesta recreació històrica amb voluntat pedagògica i de promoció de la ciutat.

Les jornades començaran el dissabte 27 de maig amb el muntatge de campaments a les Avançades de Sant Joan. Cap a les 13 hores hi haurà una batalla fluvial al riu Ebre. Durant la tarda hi haurà vida de campament a la zona de les Avançades. A partir de les 17 hores, Amics dels Castells farà una visita guiada al sistema defensiu de la ciutat, de la mà del professor de la UPC, Dídac Gordillo.

Ja al vespre es recrearà una batalla d'assalt al fossat de les Avançades. L'endemà diumenge, les jornades de recreació continuen amb la possibilitat de visitar els campaments durant el matí, on s'escenificaran diferents escaramusses entre els grups assistents.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>