ULLDECONA

Els Agents Rurals recorden la necessitat de protegir les orenetes i els seus nius


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailMíriam Gavaldà | ULLDECONA

02/08/2017

Les orenetes, que des de fa uns mesos conviuen entre nosaltres, són una espècie protegida per llei pel seu paper beneficiós en el control de plagues i insectes. Els problemes arriben quan construeixen els nius a les façanes de les nostres cases i les molèsties que causen pel que fa als seus excrements. Des del cos d’Agents Rurals ens recorden la necessitat de protegir les orenetes i els seus nius.

Garcia assegura que cada vegada els arriben més denúncies per destruccions de nius possiblement perquè la gent està més sensibilitzada.

Els nius no es poden destruir tot i que no estiguin ocupats, per això és necessària una autorització que es dona en circumstàncies especials.

Garcia recorda que l’oreneta cua blanca és la més habitual, la que conviu en nosaltres, però hi ha moltes més espècies com la comuna o la de ribera. Per ajudar a sensibilitzar a les generacions futures, els Agents Rurals i l’Institut Català d’Ornitologia dintre del programa Educar, fan xerrades sobre orenetes i els beneficis que comporten, així com sortides escolars per contar els nius ocupats i controlar-ne la població.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>