TORTOSA

El trencament d’una llosa afecta la reobertura del pont de l’Estat


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

30/08/2017

El trencament de l’última llosa de formigó de la nova passarel·la de vianants ha retardat unes hores la reobertura definitiva del pont de l’Estat de Tortosa. L’Ajuntament havia previst que a partir d’aquest dimecres, 30 d’agost, es podrien utilitzar els dos sentits de la circulació per a vehicles, així com les dues noves passarel·les per a vianants i ciclistes. Però dilluns al matí, durant les tasques de col·locació de les lloses de la passarel·la de la banda sud, es va trencar la peça que havia d’encaixar en l’últim tram, a l’altura de la parròquia del Roser de Ferreries. Les lloses estan fetes expressament i fabricades a mida per a cadascun dels trams de la nova passarel·la.

Fonts municipals han assegurat que el trànsit del pont es reobrirà en els dos sentits aquest dimecres al vespre. En canvi, la passarel·la de vianants s'obrirà divendres. I és que, després de més d’un any de treballs, l’objectiu del govern tortosí era poder acabar les obres del pont de l’Estat abans de les festes de la Cinta, que oficialment comencen aquest dijous a la tarda. La reobertura del pont havia d’anar per fases. El dijous 24 d’agost es va obrir només un sentit del trànsit, en direcció al barri de Ferreries, i aquest dimecres havia de quedar obert tota la resta.

Amb tot, l’obra no quedarà del tot finalitzada. Els treballs continuaran encara amb la construcció de les noves escales a la banda de Ferreries. Des de fa unes setmanes s’està forjant l’estructura de les noves escales, a base de ferro i formigó. A banda, l’alcalde també va avançar que per finals de setembre o principis d’octubre es prepara la inauguració de la reforma del pont amb la presència del president de la Diputació de Tarragona, Josep Poblet. 

De fet, és amb una subvenció de 900.000 euros, atorgada per la Diputació, que l’Ajuntament tortosí ha pogut finançar les obres. D’entrada, el projecte tenia un pressupost d’adjudicació de poc més d’un milió d’euros, quan la UTE formada per Bardera i Acciona va assumir les obres. Al pressupost calia afegir-hi el transport dels serveis, que incrementava el cost fins al 1,3 milions d’euros. Però Bardera, l’accionista principal de la UTE, va aturar les obres a finals de setembre i principis d’octubre de l’any passat, i pressionava l’Ajuntament perquè el consistori acceptés un sobrecost de les obres que era superior al 60% del pressupost d’adjudicació. Finalment, Acciona va assumir la reforma del pont, un cop que la UTE i l’Ajuntament van acordar un sobrecost de 217.000 euros per fer front a “despeses sobrevingudes”.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>