AMPOSTA

El sector de l’arròs vol impulsar la sembra en sec per lluitar contra el caragol maçana


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailSílvia Alarcón | AMPOSTA

22/03/2017

L’institut d’investigació IRTA, regants i arrossaires volen impulsar un projecte pilot sobre la sembra en sec de l’arròs, una tècnica que retarda la inundació dels camps unes quatre setmanes. Aquest sistema ajuda a mantenir la supervivència del cultiu de l’arròs en els camps infestats pel caragol maçana.

L’IRTA ha fet un seguiment d’aquest cultiu a prop de 150 hectàrees d’arrossars durant els últims dos anys. Mar Català, investigadora, ha explicat que aquesta tècnica ‘inactiva’ l’espècie invasora per la falta de l’aigua.

Amb aquesta tècnica, enlloc de sembrar-se l’arròs amb els camps inundats es fa com en qualsevol altre cereal, sense aigua. Al cap d’un mes, que ja ha germinat i surten les primeres fulles, s’inunden els camps.

La sembra en sec, però, no és tan efectiva en els camps amb un alt grau de salinitat, ja que la sal afecta al creixement de la planta. Per aquest motiu, l’IRTA també està col·laborant en el desenvolupament de varietats d’arròs tolerants a la salinitat.

Aquesta setmana el sector ha presentat el projecte per rebre finançament amb Fons Feder i el departament d’Agricultura. Un cop aprovat, s’espera iniciar la sembra en sec el mes d’abril a prop de 400 hectàrees del delta de l’Ebre.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>