SARAGOSSA

El polèmic llibre-regal de Lambán també qüestiona les posicions catalanes sobre l'Ebre


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno / ACN | SARAGOSSA

04/01/2018

El polèmic pròleg que ha escrit el president de l'Aragó, Javier Lambán per al llibre 'Tejidos de Vecindad', també qüestiona les posicions catalanes sobre l'aigua de l'Ebre. En concret, el llibre critica els reiterats intents de fer arribar l'aigua de la conca de l'Ebre a l'àrea metropolitana de Barcelona, però també la defensa "unilateral" que ha fet la Generalitat d'un major cabal ambiental per al tram final del riu. Una posició contrària als interessos de l'Aragó, que no vol renunciar a l'increment de les hectàrees de regadiu previstes en el Pla Hidrològic de la Conca de l'Ebre.

De fet, Lambán ha hagut de respondre a les crítiques per la indignació que ha generat entre diversos alcaldes de Lleida el llibre que se'ls ha enviat. El president aragonès assegura que el llibre s'ha publicat per ''estrènyer llaços'', ''posar ponts'' i ''estimular el diàleg. Alcaldes com el d'Alcarràs, Miquel Serra, ha tornat aquest llibre que se'ls va regalar fa uns quinze dies perquè al pròleg, signat per Lambán i el president de la Diputació de Saragossa, Juan Antonio Sánchez, es critica el ''separatisme'' que hi ha a Catalunya i també que es neguessin a acatar les sentències que ordenaven el lliurament de les obres de Sixena. Lambán ha afegit que no entén aquest tipus de reaccions que s'estan produint des de Catalunya arrel del regal d'aquest llibre.

El llibre en qüestió va ser enviat fa uns quinze dies a diversos municipis lleidatans que limiten amb la Franja de Ponent, des de l'Alta Ribagorça fins al Segrià. Alcaldes d'aquesta darrera comarca han mostrat el seu malestar, com el d'Alcarràs, Miquel Serra, que ja va retornar fa uns dies el llibre al govern d'Aragó, juntament amb una carta on se'ls demanava ''respecte'' cap als posicionaments ideològics dels catalans i també es feia incís en la brutalitat policial que va patir el municipi l'1-O de la mà de la Guàrdia Civil. L'Ajuntament d'Aitona també ha anunciat a través d'un comunicat que ha retornat el llibre a l'Aragó ''per les seves tesis i afirmacions anti-catalanes''.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>