TORTOSA

El pla estratègic de Tortosa podria estar enllestit abans de l’estiu


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Gustau Moreno | TORTOSA

12/02/2018

La URV preveu tenir a punt, abans de l’estiu, el primer pla estratègic de Tortosa. L’aprovació d’un pla estratègic era una de les promeses electorals de Ferran Bel quan va arribar a l’alcaldia, l’any 2007, i ara podria ser la nova alcaldessa, Meritxell Roigé, l’encarregada de presentar-lo. El director de la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV, Juan Antonio Duro, ha explicat aquest dilluns que ja s’ha fet una diagnosi del municipi, i que ara s’iniciarà la fase de redacció de les propostes per al nou pla estratègic de Tortosa.

Durant una entrevista a Canal 21 Ebre, Duro ha detallat que la diagnosi es va fer amb la participació dels agents socials, distribuïts en nou grups de treball. Un document que va servir per identificar les fortaleses i les debilitats de Tortosa. En aquest sentit, Duro ha destacat que la capitalitat de Tortosa ja li atorga moltes potencialitats, sobretot al sector dels serveis, a la indústria i a l’urbanisme.

D’altra banda, Duro ha remarcat que la situació del nucli antic és una de les debilitats més evidents que ha detectat la diagnosi del pla estratègic. El director de la Càtedra d’Economia Local i Regional ha matisat que el pla de la llei de Barris va corregir algunes d’aquestes debilitats; però ha assenyalat que Tortosa ha de renovar el seu nucli històric.

De la mateixa manera, la diagnosi també apunta que Tortosa ha de millorar el foment de l’emprenedoria, l’atracció d’empreses per als polígons, o la marca de ciutat. Duro ha conclòs que la fase de propostes tornarà a tenir en compte la participació ciutadana.

El pla estratègic de l’Ebre necessita la vegueria

Duro ha donat aquest dilluns més detalls de l’informe ‘Reducció de l’atur i migracions recents a les Terres de l’Ebre’, que s’ha redactat des de la Càtedra d’Economia Local i Regional de la URV. L’informe constata que la pèrdua de població al territori, més de 10.000 persones entre els anys 2011 i 2016, també ha influït en les dades de reducció de l’atur, més enllà de la recuperació econòmica. Una pèrdua de població que s’explica, en bona part, per l’emigració a l’exterior i a l’interior del país. Però al marge d’això, Duro ha parlat del pla estratègic de les Terres de l’Ebre, redactat per la URV, que continua al calaix de la Generalitat. El responsable de la Càtedra d’Economia Local i Regional ha conclòs que la situació seria diferent si les Terres de l’Ebre tinguessin una vegueria, o un altre òrgan de governança amb pressupost propi i capacitat política, que gestionés el pla estratègic.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>