ALCANAR

El mercat iber d’Alcanar fa un salt qualitatiu i es transforma en un festival


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailCinta Bonet | ALCANAR

26/09/2017

El tradicional mercat iber d’Alcanar, que es celebra des de fa 20 anys, fa enguany un salt qualitatiu i es transforma en un festival iber que s’ha rebatejat amb el nom de Tyrika, un topònim que fa referència a una ciutat mítica que se situava en algun punt indeterminat entre la desembocadura del riu Ebre i Peníscola. L’alcalde d’Alcanar, Alfons Montserrat, ha explicat que les dues localitzacions diferenciades del festival seran el nucli antic i el jaciment iber de la Moleta del Remei.

El regidor de Cultura, Jordi Montfort, ha explicat que el festival se centrarà en tres eixos. Un primer de divulgatiu amb exposicions, tallers, conferències i una jornades de portes obertes a la Moleta; un segon lúdico-festiu amb una zona de tavernes; i un tercer eix que serà el propi mercat tradicional de Sant Miquel amb demostracions d’oficis i artesans. Montfort ha destacat la importància d’oferir una oferta transversal.

El Museu de les Terres de l’Ebre ha preparat per a l’ocasió una exposició sobre la taula dels ibers. L’arqueòloga i conservadora del Museu, Mar Villalbí, ha explicat que a partir dels estris del menjar la mostra explica el canvi d’unes societats més igualitàries a d’altres més jeràrquiques.

El festival iber Tyrica se celebrarà els propers 14 i 15 d’octubre. Foto AJUNTAMENT D'ALCANAR.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>