VINARÒS

El jutge demana una traducció de l’informe del MIT per incorporar-lo a la causa del cas Castor


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailGustau Moreno | VINARÒS

17/05/2017

El jutge de Vinaròs ja ha incorporat a la causa del cas Castor l’informe del MIT que el govern espanyol va presentar el 3 de maig. Així ho han avançat aquest dimecres els portaveus la plataforma del Sénia, durant una entrevista a Canal 21 Ebre. Segons Joan Ferrando, el jutge instructor del cas ha reprès les declaracions i també ha demanat una traducció de l’informe complet. El portaveu ha afegit que el procés judicial està sent llarg, però ha fet notar que es tracta d’un cas molt complex.

Ferrando també ha afirmat que la traducció de l’informe íntegre permetrà descobrir “més coses” sobre el projecte Castor, ja que el document està escrit originàriament en un anglès ple de tecnicismes que fan més difícil la seua comprensió.

Per la seua banda, el també portaveu Evelio Monfort ha assenyalat que el cas Castor podria ser “molt més greu” del que sembla fins ara. Així, ha remarcat que hi ha tècnics que asseguren que el magatzem submarí de gas podria produir sismes d’entre 6,8 i 7 graus; un “risc enorme” tenint en compte la proximitat de la nuclear de Vandellòs i de la petroquímica de Tarragona.

De moment, el govern espanyol ha descartat desmantellar el Castor, pel risc que es puguen produir més terratrèmols com el miler de sismes que es van registrar la tardor del 2013, durant la injecció del gas matalàs al magatzem submarí. Monfort s’ha preguntat si es vol mantenir la plataforma marina per aguantar alguna cosa que encara no s’ha explicat. I Ferrando ha deixat clar que el govern de l’Estat ha de prendre el compromís de desmantellar el Castor.

Monfort també ha remarcat que el ministre va admetre que el projecte Castor va provocar els terratrèmols mentre estava en període de proves. Per tant, encara no tenia permís definitiu de funcionament i la concessionària Escal UGS no hauria d’haver cobrat la indemnització milionària.Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>