El derbi ebrenc, per al Tortosa

Albert Pascual | TORTOSA

15/01/2018

Tortosa 3 - 1 Rapitenca

El derbi de les Terres de l'Ebre a Primera Catalana s'ha fet esperar fins a la darrera jornada de la primera volta del campionat. Rapitenca i Tortosa arribaven a aquest encontre molt necessitats de punts.

A la banqueta local s'asseia per primer cop a casa el tercer entrenador d'aquesta temporada, Dani Gimeno. El tècnic, que va arribar a principis d'any per rellevar a un home de la casa, Nacho Pérez, va fer el seu debut a mitges en la jornada anterior enfront l'Igualada, el seu equip fins al passat novembre. Bon coneixedor de la categoria, el nou tècnic tortosí va plantejar un partit amb novetats a la banqueta, les d'Adri Alonso, Nico Charpin i Nahuel Yaqué que van debutar.

En contra, la Rapitenca, equip que venia de perdre davant dos rivals directes, el Bellvitge i el Vilaseca en uns partits marcats per una mala defensa i un atac que no l'acaba d'encertar de cara al gol.

Amb aquestes dades sobre la taula i davant un Josep Otero de gala, el partit començava malament per als rapitencs. Al minut 8, jugada d'atac tortosí que remata Alonso directa a la xarxa, però Josué envia al pal, rebota sobre la línia de gol i el defensa Istoc l'envia al fons de la xarxa en una errada que la Rapitenca acabaria pagant molt car.

Durant la resta de la primera meitat el Tortosa va tenir un parell d'opcions més per marcar, però era la Rapitenca d'Isaac Fernández la que dominava.

No es veurien més gols fins al segon temps on la dinàmica de joc va continuar igual: la Rapitenca dominant i el Tortosa amb una defensa i porter atents per evitar les ocasions marineres.

Així les coses, el debutant Adri Alonso faria el segon per al Tortosa al minut 59 aprofitant un mal rebuig de Josué, que no va aconseguir aturar la pilota.

De nou, amb el mateix guió, la Rapitenca va reaccionar intentant ajustar el marcador, però amb el pas dels minuts només va arribar el 3-0 en una bonica jugada que acabava Sahraoui. Era el minut 80.

Dos minuts després la Rapitenca faria el gol de l'honor. Era Saddik quedant-se pràcticament sol davant Joselu qui posava el 3-1 final.

Amb aquest resultat no canvien les coses per als equips ebrencs de Primera. El Tortosa es manté 16é, ara amb 14. Per la seua part la Rapitenca és 13a amb 18 punts.

La pròxima jornada tots dos equips tindran partits complicats. El Tortosa a casa contra el Sant Ildefons, i la Rapitenca a domicili contra el Lleida B.