SANT JAUME D'ENVEJA

El cranc blau s’introdueix amb força a la gastronomia ebrenca


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | SANT JAUME D'ENVEJA

25/08/2017

El cranc blau s’ha introduït amb força a la gastronomia ebrenca. De fet, cada cop són més els restaurants que utilitzen aquesta crustaci a la seva cuina davant l’elevada acceptació que té entre els comensals de les Terres de l’Ebre. És el cas del restaurant Can Machino als Muntells, l’EMD de Sant Jaume d’Enveja. El restaurant utilitza aquest producte en la majoria dels seus arrossos. La seva propietària, Maria del Mar Calvet, afirma que en breu l’introduiran a la seva carta com a plat.

Calvet explica que el cranc blau té les vitamines A, B i C, molta proteïna i no és gens grassos. També és més gustós que el llamàntol i, en canvi, és més barat.

La Confraria de Pescadors de Sant Carles de la Ràpita va començar a comercialitzar el cranc blau l’agost de 2016 davant l’increment de captures i en constatar que feia arrossos molt bons. Durant tot l’any anterior es van capturar 400 quilos i en el que portem de 2017 ja se n’han capturat 3.600. D’aquestes, 1.000 quilos només el mes d’agost. El secretari de la Confraria, Joan Balagué, ha explicat que han detectat que l’espècie busca aigües càlides i que les femelles poden fer més de 800.000 ous en una sola posta.

Quant es va comercialitzar al 2016, el preu de llotja sense impostos del cranc blau era de 12 euros el quilo. Actualment, i davant l’increment de captures, el preu se situa al voltant dels 4’5 euros.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>