TORTOSA

El canvi climàtic afecta els mol·luscs de les badies


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus Email



Cinta Bonet | TORTOSA

27/09/2017

El departament d'Agricultura, Ramaderia i Pesca de les Terres de l'Ebre ha acollit, aquest dimarts, la jornada tècnica on s'han donat a conèixer els primer resultats del projecte sobre la badia del Fangar per a la gestió de les activitats aqüícoles i de marisqueig. Des de la Universitat Politècnica de Cataluna s'han presentat les primeres dades de circulació d'aigua per definir un model matemàtic predictiu sobre l'intercanvi d'aigües, mentre que l'IRTA ha començat a definir la qualitat de l'aigua i els efectes dels sediments o dels residus fitosanitaris en l'alimentació dels bivalves. El director general de Pesca i Afers Marítims, Sergi Tudela, ha destacat el valor d'aquest projecte de “cogestió” endegat fa prop d'un any amb els productors, els centres de recerca i l'administració catalana. Les primeres investigacions de l'IRTA han ajudat a ratificar que l'augment de les temperatures és un fet a combatre en el futur a la badia del Fangar.

Aquests resultats s'alimentaran i es contrastaran els resultats d'una segona fase que ja s'ha iniciat i que acabarà a finals d'aquest any. Tudela ha assegurat que a principis del 2018 hi haurà suficients elements per presentar al sector un model acurat que ajudi a establir “el camí a seguir”.

Els productors estan clarament desanimats pels resultats de les darreres campanyes i pels nous entrebancs amb què han de lluitar, com l'augment de les temperatures pel canvi climàtic o l'aparició de nous depredadors com el cranc blau. Tot i això, han celebrat que el Govern s'hagi posat a treballar per trobar solucions després de tres dècades d'inacció en les quals s'han acumulat els problemes.



Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

PUBLICITAT


Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>