TORTOSA

El PSC denuncia que les rampes del pont són inaccessibles per a persones amb discapacitat


Whatsapp Twitter Facebook Google Plus EmailCinta Bonet | TORTOSA

26/07/2017

El PSC de Tortosa ha denunciat que les noves rampes del pont de l’Estat són inaccessibles per a persones amb cadira de rodes o amb mobilitat reduïda. El portaveu del PSC, Enric Roig, ha explicat que les rampes no compleixen ni amb la normativa catalana ni l’espanyola pel que fa a l’accessibilitat de persones amb discapacitat a infraestructures d’aquest tipus ja que per cada 20 metres de rampa hi hauria d’haver un replà, més tenint en compte que el desnivell és d’un 10%. També ha denunciat que no s’han instal·lat passamans a les baranes.

D’altra banda, els socialistes han lamentat que s’hagin tapat amb planxes les arcades del pont per posar-hi leds, sense tenir en compte el seu valor patrimonial ja que són les primeres de l’Estat espanyol realitzades amb soldadura elèctrica per part de l’enginyer del pont Eduardo Torroja.

Els socialistes també han denunciat que les lloses de pedra de la passarel·la no estan alineades i que ja són diverses les persones grans que han caigut.

Després de la roda de premsa del PSC sobre les obres de reforma del pont de l’Estat, el govern municipal de Tortosa ha manifestat el següent:  

  "1.-    El projecte de reforma integral del pont de l’Estat compleix amb la normativa vigent en matèria d’accessibilitat, concretament s’ajusta al Decret 135/1995 del Codi d’Accessibilitat Urbanística de Catalunya. L’arquitecte autor del projecte, Xevi Bayona, precisa a més que el pendent de la rampa d’accés és del 8%, no pas del 10% com assenyala erròniament el portaveu del PSC.  

2.-    Com qualsevol altre projecte, el de reforma del pont va estar a exposició pública, finalitzada la qual no va rebre cap tipus d’al·legació en aquest sentit per part del PSC, circumstància que no s’entén després de les acusacions que ha fet el portaveu d’aquesta formació durant les útimes hores."Etiquetes de comentaris
PUBLICITAT
ARTICLES RELACIONATS
PUBLICITAT

AL MINUT
PUBLICITAT

TRIBUNA

Tortosa Amposta Baix Ebre Montsià Terra Alta Ribera d'Ebre Catalunya

marfanta.com
Marfanta.com utilitza "cookies" per millorar l'experiència de navegació. Si segueixes navegant entendrem que ho acceptes. OK | Més informació
l>